O primărie din Gorj va plăti cu 700 de lei fiecare câine prins. Primar: Nu avem bani să construim un padoc

Problema câinilor fără stăpân pare să scape de sub control în comuna Scoarța. Cum nu sunt bani pentru construirea unui padoc, așa cum spune legea, cel mai probabil primăria va face contract cu o firmă din Hunedoara care va strânge patrupedele fără stăpân din comună.

Tot mai mulți cetățeni vin la primărie să se plângă de faptul că localitatea s-a umplut de câini fără stăpân și nu puține sunt cazurile când aceștia devin și agresivi. Cetățenii sunt în pericol iar autoritățile trebuie să găsească soluții urgente.

”Nu ne putem permite să construim , dar să și întreținem un padoc în comună. Cel mai probabil o să facem contract cu firma din Hunedoara care să vină și să ne strângă toți câini fără stăpân din comună. Localitatea este plină de câini și chiar dacă acest contract implică niște costuri, siguranța cetățenilor este mai importantă. Cele mai mari probleme sunt în comunitatea de rromi.”, a declarat primarul Ion Stamatoiu

Pentru că primăria nu poate impune cetățenilor să plătească lunar o taxă de 14 lei de persoană, cheltuielile vor fi suportate de la bugetul local. Autoritățile vor plăti pentru fiecare câine capturat. ”Nu putem obliga cetățenii să plătească lunar 14 lei de persoană pentru gestionarea câinilor fără stăpân. O să dăm o hotărâre de Consiliul Local prin care o să ne obligăm că plătim aproximativ 700 de lei pentru fiecare câine capturat. Vor veni cu echipamente speciale de prins câini, se vor face poze, se încheie procese verbale și măcar rezolvăm situația. Cetățenii trebuie protejați”, a mai adăugat edilul din Scoarța.

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: