Angajații primesc 5 zile de concediu dacă suferă din dragoste

În Filipine, unele companii promovează concediu de odihnă din cauza „suferinței din dragoste”. Această inițiativă a luat naștere de la Ricardo Dublado, CEO al Hotelului Cebu Century Plaza, care a decis să-i ajute pe angajații său aflați în dificultate emoțională. 

Acesta a propus introducerea unui concediu inovator de cinci zile pe an, pentru cei care suferă din dragoste, după o despărțire. Ideea i-a venit după ce el însuși a trecut printr-o despărțire, care îi subminase productivitatea. Conform acestuia, cinci zile ar trebui să fie suficiente pentru o inimă frântă.

De asemenea, un deputat filipinez a prezentat și un proiect de lege pentru extinderea acestui gen de concediu pentru toți lucrătorii, chiar dacă este neplătit și limitat doar la trei zile.

Pentru această inițiativă există explicații de ordin științific. Astfel, studiul care a analizat conceptul a fost realizat de Universitatea din Minnesota, care a constatat că 44% dintre persoanele chestionate au recunoscut că au suferit un impact negativ asupra vieții lor profesionale, din cauza unei separări. Crizele de plâns, depresia și dificultățile de relaționare cu colegii sunt numai câteva dintre consecințele unei despărțiri amoroase.

Susținătorii ideii spun că sentimentele ar trebui luate în serios, deoarece „o inimă care se vindecă este o inimă care funcționează mai bine”. Momentan, dezbaterea este deschisă, însă conceptul capătă amploare și putea fi preluat și de alte țări.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: