O gorjeancă și-a făcut muzeu acasă. Primește vizitatori și din străinătate

O localnică din comuna Bălănești, pasionată de păstrarea tradițiilor, și-a amenajat acasă propriul muzeu. Ana Lupu este cadru didactic și aduce plus valoare comunității din care face parte pentru că muzeul gorjencei este deschis și pentru vizitatori.

Ana Lupu este fost cadru didactic din Gorj și a strâns de-a lungul anilor o serie de obiecte vechi, moștenite de la familie, pe care acum le expune într-un muzeu realizat în gospodăria unde aceasta a crescut.

Așa a luat ființă Muzeul și atelierul de creație și modelaj din lut ”Sfânta Ana”, unde ajung vizitatori atât din țară cât și din străinătate, dar unde sunt organizate și activități de creație și modelaj. 

”Muzeul este unul particular, este al doamnei Ana Lupu și îl are deschis și pentru public. Primește mereu vizitatori atât din România cât și din străinătate. Muzeul funcționează de patru ani și are foarte multe obiecte, fiind pasionată de păstrarea tradițiilor satului românesc. Este o activitate lăudabilă dare creează așa un circuit turistic de la intrarea în comuna Bălănești și continuă apoi cu Casa Memorială ”Ion Popescu Voitești”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din comuna Bălănești.

Galerie foto




Vizualizări: 5,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: