O echipă din Liga 2 a luat Cupa Românei după 50 de ani!

Povestea Corvinului Hunedoara s-a încheiat perfect în Cupa României. Divizionara secundă a câștigat primul trofeu din istoria de 103 de ani al clubului de la Castel după o finală dramatică, la Sibiu, în compania celor de la Oțelul Galați.

Meciul s-a terminat cu scorul de 5-4, după prelungiri și lovituri de departajare și trupa lui Florin Maxim a sărbătorit alături cei aproape 5 mii de fani prezenți pe Municipalul din Sibiu. Din anul 1975, o divizionară secundă nu mai câștigase Cupa, precedenta câștigătoare din Liga 2 fiind Rapidul.

Așadar, cea de-a 86-a finală a Cupei României le-a adus față în față, pe „Municipalul” din Sibiu două formații care evoluau în sezonul trecut în eșaloane inferioare. Oțelul Galați promovase în vară Liga 1, unde a avut un parcurs bun, cu posibilitatea de ajunge în play-off la un moment dat, în timp ce Corvinul Hunedoara ajungea pe scena eșalonului secund după 15 ani de pribegie. „Corbii” au terminat campionatul pe loc direct promovabil (2), însă nu a putut sărbători datorită formei de organizare a clubului și și-au canalizat toate energiile pe Cupă.

Aici, hunedorenii au bătut formații precum Sepsi Sfântu Gheorghe (în grupe), CFR Cluj (în sferturi) și FC Voluntari (în semifinale) și făcea invidioasă generația de aur din anii 80, semnată Mircea Lucescu, cu prima calificare în finală din istoria clubului.

Mult mai aproape de Sibiu, suporterii hunedoreni au cam colorat în albastru arena de pe Cibin, însă și fanii gălățeni au ajuns în număr mare, cu trenul, în Transilvania. Și coregrafiile afișate de cele două peluze au fost spectaculoase.  ”Corbul cu inel aduce cupa la castel”, au transmis hunedorenii.

Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: