O decizie a Guvernului amenință viitorul fotbalului românesc!

LPF a declanșat un plan de urgență după anunțul care sperie patronii din România prin impozitele noi care vor fi impuse. Decizia Guvernului amenință viitorul fotbalului românesc, al sportului, în general, iar Liga Profesionistă de Fotbal a trecut la măsuri.

Guvernul României este pe cale să adopte noi taxe care urmează să afecteze mai multe domenii de activitate, inclusiv sportul, acolo unde se va încerca implementarea creșterii taxării contractelor de activitate sportivă, informează ProSport.

„Acest lucru ar urma să afecteze foarte mult cluburile de fotbal, în special pe cele susținute din bani publici, dar și pe cele private, întrucât, în mod evident, ele vor fi nevoite să plătească mai mulți bani pentru a asigura salariile sportivilor, comparativ cu situația din prezent”, scrie sursa citată.

Contactat de ProSport pe seama acestui subiect, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, a avertizat că această măsură va conduce la îngreunarea activității cluburilor profesioniste de fotbal din țara noastră și a anunțat că are în plan să poarte discuții pe baza acestui proiect atât cu reprezentanții FRF, cât și cu Guvernul României.

”Decizia noii impozitări a salariilor din sport, care se duce undeva la 30 la sută, este una care va afecta în mod grav fotbalul românesc. Gândește-te că e aproape o triplare a datoriilor către Stat. Într-o activitate cum e cea de la un club de fotbal, cele mai mari cheltuieli le reprezintă salariile. Avem echipe cu bugete mai mici, dar care au salarii de 1,5 milioane de euro. Pentru ele, automat dispar 300.000 de euro.

La cele mai mari, unde salariile ating 3 sau 4 milioane de euro, afectarea este între 600 și 800 de mii de euro! E imens! Nu poți lua astfel de măsuri peste noapte, fără să le anticipezi. Fără să vii să întrebi oamenii din acel domeniu, fără să îi previi cu un an sau doi înainte. O să discut și cu secretarul general al FRF și vom încerca să discutăm apoi cu cei din Guvern. Sunt afectate și handbalul, și baschetul. Peste tot unde există salarii mai bunicele.

Vom fi trași în jos față de toate celelalte cluburi de fotbal din zonă, care acum au bugete comparabile sau puțin mai bune”, a declarat Justin Ștefan pentru ProSport.

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: