Greșeală de arbitraj acuzată de Progresul Spartac la meciul cu ACS Viitorul

Echipa care își dispută jocurile de pe teren propriu la baza de la Buftea a FRF a acumulat numai un punct după primele șase runde și ocupă ultimul loc în clasament, 20. Este la egalitate cu o nou-promovată, CS Tunari, însă stă mai rău decât aceasta la golaveraj, 3-16 față de 5-16.

Faptul că trupa manageriată de Andrei Erimia are acest start slab de sezon se datorează în mare parte și situației pe care a traversat-o în vară, când nu a știut sigur că va continua în Liga 2 nici măcar după ce campionatul a început. Progresul Spartac a retrogradat în urma barajului pierdut cu Metaloglobus, însă a fost reprimită în competiție după ce FC Brașov nu a îndeplinit condițiile minime de participare. Brașovenii au mers la TAS și au primit verdictul abia după desfășurarea primei etape a Ligii 2, în care meciul ei a fost amânat. Programul competițional al Brașovului a fost preluat de Progresul Spartac, care abia săptămâna trecută a disputat meciul restant cu CSC Dumbrăvița din prima etapă.

Progresul Spartac a avut parte și de destule greșeli de arbitraj împotriva sa, scrie liga2.ro. „Numai la ultimele două meciuri disputate, restanța cu CSC Dumbrăvița și jocul cu ACS Viitorul Târgu Jiu s-a lovit de erori. Cu timișenii ar fi trebuit să joace întreaga repriză secundă în superioaritate numerică, însă Valentin Porumbel a decis să nu-l sancționeze pe portarul Dumbrăviței cu cartonaș roșu pentru un atac violent în afara careului.

La partida de sâmbătă, de la Buftea, cu ACS Viitorul, pierdută cu scorul de 1-2, în primele minute ar fi trebuit să primească un penalty, însă arbitra FIFA Iuliana Demetrescu a acordat doar lovitură liberă în afara careului și cartonaș galben, deși contactul dintre portar și Istrate a avut loc la aproape un metru în interiorul suprafeței de pedeapsă (foto jos) și, evident, se impunea penalty”, mai scrie sursa citată.

Cei de la Progresul consideră prestația din meciul cu Viitorul drept cea mai echilibrată din acest sezon: ”Cand e sa se aleaga praful… Ghinionul, dar si erorile de arbitraj, par sa urmareasca persistent meciurile Progresului de la Buftea.  .... A fost probabil cel mai echilibrat meci al Progresului din actualul sezon, dar în clasament nu apare decat o noua infrangere.”

Situația nu este disperată la Progresul Spartac, chiar dacă până acum a acumulat doar un punct. Sunt destule echipe care au un început modest și au și ele puține puncte strânse până acum. CS Tunari are și ea tot 1 punct, Metaloglobus are 3 puncte, CSM Alexandria are 4 puncte, iar CSM Reșița a strâns 5 puncte.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: