Salată din piept de pui și ciuperci
Salatele sunt specialităţi pe masa de sărbători, aşa că gospodinele se întrec să pună pe masă fel de fel de salate, cât mai gustoase, dar şi mai colorate şi frumos ornate. O salată cu care nu veţi da greş şi pe care toţi o vor aprecia este salata de piept de pui cu ciuperci.
Salata cu piept de pui şi ciuperci se prepară rapid, nu necesită ingrediente sofisticate şi nici timp lung de pregătit pentru ingrediente.
Ingrediente: 300 g ciuperci champignon, 1 piept de pui, 1 ou fiert, 1 ou crud, 200 ml ulei, suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Pentru maioneză, amestecăm gălbenușul de ou crud cu cel de ou fiert şi, treptat, adăugăm uleiul și amestecăm până când obținem o maioneză densă și pufoasă.
Într-un vas cu apă, punem ciupercile la fiert iar după ce s-au răcit le tăiem mărunt. Procedăm la fel cu pieptul de pui.
Într-un bol, amestecăm ingredientele menționate anterior iar la final condimentăm cu sare și piper. Putem orna salata cu albuşul de la oul fiert pentru maioneză sau cu verdeţuri.