Mouratoglou și-a asumat vina la TAS în procesul Simonei Halep

Fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou a fost extrem de succint în declarații și a stat doar 23 de minute în clădirea TAS! Francezul le-ar fi spus celor trei arbitri că își asumă responsabilitatea pentru presupusa contaminare cu roxadustat de la US Open 2022. 

ITIA o acuză pe Simona Halep că s-a dopat intenționat iar procesul a început deja la TAS și va dura trei zile.

Patrick Mouratoglou a luat parte la o audiere-fulger la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). În schimb, Simona Halep a stat nu mai puțin de 9 ore la proces, miercuri, în prima zi! Constănțeanca este însoțită la Lausanne de fratele ei Nicolae, și de cei doi avocați, Howard Jacobs și Bogdan Stoica.

Patrick Mouratoglou a depus mărturie la TAS, în procesul Simonei Halep, fostul antrenor al Serenei Williams asumându-și responsabilitatea pentru presupusa contaminare cu roxadustat.

Simona Halep speră să obțină o reducere semnificativă a pedepsei după ce Patrick Mouratoglou a luat vina asupra lui, însă doar în ceea ce privește testul pozitiv de la US Open. Neregulile din pașaportul biologic al sportivei reprezintă în continuare o mare problemă pentru sportivă și echipa ei.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a afirmat Mouratoglou.

Un rol extrem de important îl vor juca experții, în cadrul procesului care se întinde pe durata a trei zile (7-9 februarie). 

Halep nu are voie să facă declarații pe parcursul celor trei zile de audieri. Completul care o judecă pe Simona este compus din președintele Annabelle Bennett (Australia), Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania).

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: