Plătesc mii de lei pentru vestiare infecte și fără curent electric

Echipele care joacă pe terenul sintetic, peste 20 de grupe de copii și juniori, susțin că trebuie să plătească o taxă lunară unui club privat care ar fi închiriat vestiarele de la firma care administrează falimentul celor de la Pandurii. Mai grav este faptul că vestiarele au primit autorizația să fie folosite deși sunt un focar de infecție, nu au căldură, nu au lumină, clădirea nefiind racordată la curent electric și au fost cazuri în care și apa lipsea de la grupurile sanitare.

Situația vestiarelor de la parterul Centrului de Juniori Pandurii este neclară. Clădirea trebuia să revină Primăriei Târgu Jiu, după intrarea în faliment a clubului Pandurii. În 2023 chiar a fost aprobată o Hotărâre de Consiliu local prin care clădirea construită pe terenul primăriei trecea în administrarea municipalității. Este greu de înțeles de ce Primăria Târgu Jiu nu a preluat nici acum clădirea deși ar avea nevoie de vestiarele de la parter. 

Între timp, nu numai că nu s-a preluat clădirea de către primărie dar s-au închiriat vestiarele de la Centrul de Juniori Pandurii către un club privat.

Astfel, vestiarele de care au nevoie toate echipele care evoluează pe terenul sintetic, au fost închiriate, nu se știe sub ce formă, clubului lui Nicolae Sarcină, ACS Viitorul. Echipele de copii și juniori care  joacă pe teren, fiind nevoite să pună la dispoziția oaspeților și arbitrilor vestiare, spun că plătesc o sumă importantă, lunar, către clubul care a închiriat vestiarele pentru a putea juca. 

Trecând peste aspectul ilegal al tranzacției, fiind vorba de un bun al unui club aflat în faliment și la care creditorii nu sunt încă plătiți, pentru că tot mobilierul și materialele sportive din interior figurează în inventarul celor de la Pandurii,  aceste vestiare sunt și necorespunzătoare. 

Mai mulți oficiali ai echipelor vizitatoare au semnalat faptul că vestiarele sunt infecte, nu corespund cerințelor, nu sunt încălzite, uneori nu au nici măcar apă rece, de apă caldă neputând fi vorba niciodată, și nu au curent electric, foaia de meci fiind completată în afara clădirii pentru că în interior, acolo unde este biroul arbitrilor, este întuneric.  

„Lipsa iluminatului în interior este o problemă, a trebuit să întocmim documentația meciului afară, la lumina soarelui”, a scris delegatul uneia dintre echipele care au jucat pe terenul sintetic după dezvăluirile președintelui AJF Gorj, Mihai Prunariu, legate de condițiile jalnice în care sunt nevoiți să joace copii din Târgu Jiu. Nu toți, e adevărat, pentru că cei legitimați la CSM Târgu Jiu, clubul primăriei, pot juca pe Stadionul Municipal, și au la dispoziție vestiare moderne, încălzite și cu apă caldă la dușuri.

Conform regulamentelor, echipa gazdă a unui meci trebuie să asigure condițiile necesare pentru echipa vizitatoare și pentru arbitrii. Dar la Târgu Jiu deja știu cam toate echipele vizitatoare din județ, și nu numai, pentru că se dispută acolo și meciuri de juniori republicani, care vin din toată țara, că sunt cele mai proaste condiții.  Cu o singură excepție, atunci când joacă cu echipe ale clubului primăriei, pentru că juniorii de la CSM Târgu Jiu nu folosesc vestiarele infecte ci pe cele de la stadion sau Sala Sporturilor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: