Victorie importantă, în fața ultimei clasate din Liga Florilor!

CSM Târgu Jiu a reușit o victorie extrem de importantă în fața echipei Știința București, scor 27-22, la pauză 12-11. Pentru echipa pregătită de Liviu Andrieș a fost cea de-a 5-a victorie din acest sezon și prima din acest an pe teren propriu. 

Chiar dacă sala nu a mai fost plină precum la alte meciuri, handbalistele au reușit să obțină victoria în fața ultimei clasate din Liga Florilor. 

„O victorie extrem de importantă în lupta pentru menținere în Liga Florilor. Un succes vital, de moral, un prim pas pentru a scoate echipa din zona fierbinte a clasamentului”, a concluzionat CSM Târgu Jiu pe site-ul oficial.

Antrenorul Liviu Andrieș consideră că echipa avea nevoie de o victorie de moral: ”E clar că încrederea, în urma acestor repetate înfrângeri, suferă, dar pentru noi, cel mai mult, au contat cele trei puncte pe care le-am obținut. Acum, ne putem uita în clasament, am urcat pe locul 10, un loc pe care trebuie să-l obținem la finalul campionatului. Am trecut un prim examen, mai avem încă cinci examene, cu echipe pe care trebuie să le batem acasă, să acumulăm puncte, pentru că anul trecut, cu 25 de puncte, am reușit să evităm barajul. Anul acesta, probabil, nici cu 28 s-ar putea să nu evităm barajul. Deci, este o luptă acerbă pentru acele locuri. E clar că, privind jocul de astăzi, nu prea suntem încrezători, dar sunt convins că victoriile ne vor încărca pozitiv, iar evoluțiile și prestațiile noastre în următoarele jocuri vor fi din ce în ce mai bune. Părțile bune? Am luat 22 de goluri, n-am luat foarte multe. Apărarea și cam atât”.

Ana Cătălina Ciolan a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu cu 7 goluri. După această victorie CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 10 în Liga Florilor. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(12 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart 2g, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 7g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: