Prăjitură pufoasă pentru cafea sau ceai
O reţetă simplă de prăjitură pufoasă, perfectă pentru cafea sau ceai, este foarte simplu de preparat acasă. Oaspeţii vor fi mulţumiţi dacă îi serviţi cu prăjitura delicioasă alături de cafea.
Prăjitura pufoasă se prepară din 700g făină, 250g unt, 370g lapte, 2 linguri pudră de cacao și zahăr vanilat.
Ingrediente:
700 g făină
250 g unt
370 ml lapte
620 g zahăr sau după gust
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri pudră de cacao
Esență de rom/ vanilie
7 ouă
Mod de preparare:
Mixăm untul împreună cu zahărul şi încorporăm câte un ou după care încorporăm și laptele și esențele. Amestecând încet cu o spatulă, încorporăm și făina cernută și amestecată cu zahărul vanilat și praful de copt. Transferăm 80% din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecăm compoziția rămasă cu pudra de cacao și turnăm în tavă. Amestecăm cu o furculiță cele două tipuri de aluat, realizând diverse modele pe suprafață. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute aproximativ şi după ce se răceşte o tăiem în forma dorită.