Chifteluțe de dovlecel cu pesmet
Rețeta de chifteluțe cu pesmet este o rețetă simplă și rapidă, ideală de preparat vara când apar dovleceii fragezi. Pentru preparare se folosesc dovlecei dați pe răzătoare și se condimentează cu mărar și usturoi.
Pe lângă dovlecei aveți nevoie pentru această rețetă de pesmet dar și plante aromatice specifice chiftelelor.
Ingrediente:
2 dovlecei
2 căţei usturoi
200 g pesmet
1 legătură de mărar
ulei pentru prăjit
piper și sare
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă, se taie foarte mărunt sau se dau pe răzătoare, se scurg bine de zeamă şi se pun într-un bol. Peste dovlecei se pune usturoiul tocat mărunt, sare, piper, mărar, pesmet şi ouă. Se amestecă bine şi se obţine o compoziţie legată. Din compoziţie se formează chifteluţele, care se pun la prăjit. După ce s-au rumenit bine pe amândouă părţile, se scot şi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie.