Cartofi cu usturoi copţi în pungă, la cuptor
Cartofii cu usturoi copţi în pungă specială pentru copt şi preparaţi la cuptor sunt foarte gustoși. De asemenea aceşti cartofi vor fi foarte fragezi și suculenți.
Pentru a pregăti cartofi cu usturoi la cuptor, în pungă de copt, nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente:
1 kg cartofi noi
3 linguri ulei
2-3 căței de usturoi
pătrunjel
1 linguriță muștar
1/2 linguriță sare
piper
pungă de copt
Mod de preparare:
Spălăm și decojim cartofii şi apoi înțepăm cartofii cu o scobitoare. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem pătrunjelul mărunt iar usturoiul îl zdrobim. Într–un bol, turnăm uleiul, adăugăm usturoiul, verdeața, muștarul, condimentele și amestecăm foarte bine. Adăugăm cartofii tăiați bucățele sau doar înţepaţi cu o scobitoare dacă sunt mai mici ca dimensiuni și amestecăm cu restul de ingrediente. Așezăm compoziția într-o pungă de copt şi, cu o scobitoare, facem câteva găuri. Așezăm punga de copt pe o tavă de copt şi coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 40 de minute.