Mii de oameni la Nedeia din Polovragi

E în plin petrecerea în comuna Polovragi. A început Nedeia de Sfântul Ilie și deja mii de oameni din toată Oltenia au poposit în vatra târgului unde se desfășoară sărbătoarea. E cel mai mare bâlci din țară.

Sute de comercianți au întins deja tarabele cu mărfuri tradiționale sau moderne ori obiecte de artizanat din lemn, ceramică, țesături și costume populare.

De joi, vor începe și concertele. Vor debuta cursanți din cadrul Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Targu Jiu, Bacio, Tavi Colen Band. Pe 19 iulie, va fi organizat festivalul concurs de muzică populară pastorală. Doina Gorjului va închide seria spectacolelor cu Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Ilie Dură, Marius Țugulescu, Rodica Mitran, Eugenia Filip și Claudia Dascălu. Aproape de miezul nopții, va fi un foc de artificii, iar de Sfântul Ilie, când se va încheia târgul, e programată tradiționala paradă a portului popular.

“Nedeia de Sfântul Ilie de la Polovragi este mai mult decât o simplă sărbătoare; este o celebrare a identității culturale și spirituale a regiunii, o ocazie de a redescoperi și de a păstra vie tradițiile și obiceiurile strămoșești. Pentru turiști, această experiență oferă o oportunitate rară de a se conecta cu esența autentică a vieții rurale din România și de a trăi momente de neuitat într-un cadru natural de o frumusețe aparte”, au transmis autoritățile din comuna Polovragi.

Galerie foto



Vizualizări: 1,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: