Turiștii străini, fascinați de peșterile din județul Gorj

Tot mai mulți turiști străini ajung să descopere frumusețile naturale din județul Gorj. Transalpina e cel mai vizitat obiectiv turistic mai ales în rândul celor care vin din afara țării. 

Urmează peșterile. Cea din Polovragi și Peștera Muierilor din Baia de Fier. Ambele grote au devenit tot mai atractive mai ales în aceste zile caniculare. Sunt popasul perfect pentru turiștii care caută o oază de relaxare în aceste zile toride. 

La Polovragi, câșiva turiști din Germania au fost uimiți de frumusețea pe care au descoperit-o în legendara casă a lui Zamolxe. "E de-a dreptul uimitoare. Fiecare peşteră e diferită. Am văzut multe în Europa, dar aceasta e foarte frumoasă", a spus unul dintre străini. 

O femeie din Olanda a fost surprinsă de răcoarea din grotă, dar și de legendele care s-au țesut în jurul acestui loc. „E foarte frig, desigur, dar e şi foarte mistic. Vezi toate desenele de pe stânci şi explicaţiile ca aceea cu moartea şi groaza, dar simt că e mai mult decât o peşteră. Afară sunt 40 de grade și aici sunt 9. Ai nevoie de o haină în plus, dar e minunat. E o experiență fabuloasă”, a spus turista. 

În fiecare an, circa 50 de mii de turiști vizitează peștera. „E o provocare, când aud că vin de la 40 la 9 grade, dar pleacă revigoraţi nu doar de răcoarea care te întâmpină în peşteră, dar şi de acele energii care au fost şi rămân întotdeauna în aceste locuri”, a spus Ion Pătroescu, ghid la Peștera Polovragi.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: