Lovitură pentru constructorii cu utilaje doar pe hârtie sau mutate de pe un șantier pe altul

Ministrul Transporturilor a anunțat înființarea unei baze de date care ar trebui să prevină problema lucrărilor blocate din cauza unor constructori ce au utilaje doar pe hârtie sau le mută de pe un șantier pe altul.

"Am descoperit, în timp, dacă vreţi, că, de fapt, mulţi dintre ofertanţii de care vorbeam mai devreme prezentau la licitaţii aceleaşi utilaje, iar în momentul în care era nevoie să înceapă efectiv lucrul pe şantiere nu dispuneau de aceste utilaje pentru că erau mobilizate pe alte şantiere", a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Baza de date ar trebui să fie gata până la 1 martie 2023.

"Autoritățile publice locale nu vor mai rămâne cu șantiere blocate sau întârziate ca urmare a incapacității tehnice a constructorilor de a realiza lucrările.

Guvernul a aprobat, ieri, înființarea Registrului unic al utilajelor, inițiativa fiind a ministrului Transporturilor.

Concret, utilajele firmelor care câștigă licitațiile organizate de către primării/consilii județene nu vor mai putea fi mutate de pe un șantier pe altul, pentru a ”ieși la număr”, precum steagurile lui Ghiță Pristanda.

Registrul are ca scop verificarea de către autoritățile contractante a disponibilității utilajelor, echipamentelor și instalațiilor declarate de către operatorii economici care au calitatea de ofertanți în cadrul procedurilor de achiziție publică din domeniul proiectelor de infrastructură de transport", a transmis și consilierul județean Anca Bordușanu.

Vizualizări: 3,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: