Când ar putea fi semnat noul CCM la Complexul Oltenia

Până pe 25 martie, oficialii Complexului Energetic Oltenia speră că va fi semnat noul Contract Colectiv de Muncă. Acesta va intra în vigoare din luna aprilie, când salariații vor avea și venituri mai mari. Ultimele negocieri anunță un câștig de aproximativ 2.000 de lei brut pentru fiecare salariat.

Joi, sindicatele și Directoratul companiei se vor întâlni într-o nouă ședință de negocieri după ce au avut discuții, la București, cu ministrul Energiei și cu secretarul de stat Ștefan Constantin. Sindicatele au solicitat creșteri salariale pentru mineri și energeticieni.

"Mâine (n.r. joi), mai avem o rundă de negocieri. Ne-am luat ca termen limită 25 martie. O delegatie sindicală a fost la Minister, unde s-a întâlnit cu ministrul Popescu și cu secretarul de stat Ștefan. A participat și președintele Directoratului. S-a discutat despre bugetul de venituri și cheltuieli. Sindicatele s-au referit la capitolul de salarii și cheltuielile cu munca vie", a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

În urma discuțiilor de la București, liderul de sindicat Bebe Bîrsanu a anunțat că fiecare angajat va avea un câștig de 2.020 de lei brut de luna viitoare. Ion Rușeț a ținut să sublinieze că banii se regăsesc în sporuri, prime mai mari, precum și într-o majorare a salariului de bază. "Eu am luat informația transmisă online de liderii de sindicat, am avut o discuție cu domnul președinte. Mâine ne vom întâlni și vom discuta. Suma vehiculată se regăsește și în sporuri. Este o majorare a salariului de bază, a sporurilor, a primelor de Paște, Crăciun și Ziua Meseriei. Sunt chestiuni pe care le vom statua joi", a mai spus Ion Rușeț.

Rușeț a mai transmis că speră să fie semnat noul contract, săptămâna viitoare, și să fie depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj spre analiză și aprobare. "În cursul săptămânii viitoare, sper să semnăm, să depunem contractul de muncă la ITM Gorj. Mai sunt câteva aspecte legate de anumite reglementări privind unele măsuri de siguranță pentru salariați. În această sumă intră inclusiv majorările acordate la 1 ianuarie 2022, adică majorarea de 250 de lei a salariului de bază pentru fiecare lucrător", a mai adăugat Rușeț, într-o emisiune la Radio Infinit.

Noul contract va intra în vigoare de luna viitoare.

Vizualizări: 4,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: