Sindicalist CE Oltenia: ”Sunt foarte dezamăgit. Ne disprețuiesc!”

Protestul minerilor din Piața Prefecturii Gorj este din ce în ce mai ”sărac” în participanți. Deși a fost organizat un miting la care să participe circa 500 de persoane, în centrul Târgu Jiului nu au fost mai mult de 40.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că nu vor înceta protestele legate de legea care le permite să iasă mai devreme la pensie. Acesta cere ca toți angajații CEO să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani, nu doar cei care au avut grupă de muncă.  

De asemenea, sindicalistul s-a arătat nemulțumit de numărul mult prea mic de participanți la protest.

”Se pare că doar noi cei de aici suntem nemulțumiți din cei 11.000 colegi. Dacă nici acum când se negociază contractul colectiv de muncă nu suntem uniți, atunci ce să mai zic. Sunt foarte dezamăgit. Avem aprobare pentru 500 de persoane și nu suntem decât 40. Cred că vom ajunge la vorba celebrului deputat care a zis că doar nebunii din piață sunt nemulțumiți. Doar împreună putem câștiga drepturi pentru toți”, a declarat Manu Tomescu.

Sindicalistul a mai declarat faptul că salariații din carierele miniere ale CE Oltenia lucrează în condiții din ce în ce mai grele. ”Nu ar trebui să fie printre noi oameni cu părul alb. Toți ar trebui să fie la pensie. La munca pe care o prestăm, nu ar trebui să fie în această piață oameni de 54 de ani. Ar fi trebuit să fie la pensie. Cu toate acestea, ei ne disprețuiesc. Cum putem noi să stăm liniștiți când se întâmplă așa multe evenimente tragice în cariere? Nu suntem roboți să stăm să ne luptăm. Condițiile din cariere sunt foarte grele”, a mai spus Tomescu.  

Vizualizări: 3,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: