Primul plus în buzunarul minerilor și energeticienilor

Încep să vină veștile bune de la negocierile dintre sindicate și administrația Complexului Energetic Oltenia privind noul contract de muncă al minerilor și energeticienilor din companie. Au fost obținute primele câștiguri pentru salariați. În primă fază, adaosul de 1.200 de lei va fi introdus în salariul de bază al oamenilor și asta înseamnă un plus de circa 500 de lei în buzunarele salariaților, din aplicarea unor sporuri.

Sindicatele au cerut mai mult și solicitările de majorare a veniturilor sunt justificate. Mai ales că traversăm o criză energetică, țara se bazează pe energia produsă de colosul din Gorj, iar asta va însemna și mai multă muncă pentru salariații companiei.

"Începând cu 01.04.2022, adaosul de 1200 lei brut va fi introdus în salariu tarifar la care se vor adăuga sporurile pe care le avem fiecare rezultând un venit net de 484 lei lunar pentru colegii care au o vechime și sporuri maxime în CEO", a fost mesajul celor de la Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sindicaliștii au reamintit beneficiile obținute până în prezent la negocierile cu oficialii companiei. Cele trei prime au fost majorate tot de la 1 aprilie.

"Facem o recapitulare cu ce am obtinut până acum anul acesta în sume nete: 247 începând cu 01.01.2022 +177 sporul de carieră și pericol +484 =908 lei net lunar, iar suma brută e în jur 1290 lei. In privinta primelor am obținut 1300 lei în plus față de anul trecut, am solicitat încă 1250 lei în plus la prime pentru a conserva venitul net de anul trecut cu avantajul că păstrăm venitul și plătind contribuțiile la prime vom beneficia și de un plus la punctul de pensie", a mai transmis SMEO.

Marți, sindicatele vor avea o discuție și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe tema salariilor. "Solicitarea celor patru Federații din CEO este să avem 2000 lei brut lunar. Deci ne-ar mai trebui încă 700 lei brut", au mai anunțat sindicaliștii de la SMEO.

Vizualizări: 10,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: