Șeful Hidroelectrica, despre hidrocentralele din Defileu: Ar putea alimenta trei milioane de gospodării

„Curentul electric este mai important decât o pasăre”, a spus senatorul Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii legii care permite deblocarea investiții hidrotehnice din Defileul Jiului după ce acestea vor fi scoase din zona ariei protejate. Odată puse în funcțiune, hidrocentralele din Defileu ar putea alimenta peste trei milioane de gospodării, susține șeful Hidroelectrica.

„Astăzi este mult mai important curentul electric decât o păsărică care și-a mutat cuibul un kilometru mai încolo. Haideți, vă rog eu frumos, cu toată dragostea pentru păsărele și vă pot proba că eu însumi dau de mâncare la păsărele”, a declarat la dezbateri senatorul PSD Daniel Zamfir.

„Discutăm de energie, uitându-ne la un consum mediu, care ar putea alimenta peste 3 milioane de gospodării. Și din punct de vedere al impactului asupra mediului, uitându-ne la centralele aflate în exploatare, cred că am creat habitate, nu am distrus habitate. Puteți să vedeți pe Transfăgărășan urșii care salută trecătorii, deci se simt bine”, a argumentat, la rândul său, Bogdan Badea, președintele directoratului de la Hidroelectrica.

Proiectul de lege care scoate investițiile din zona ariei protejate a fost trimis în Camera Deputaților, care este for decizional.

Vizualizări: 14,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: