Când vor fi făcute cele 600 de angajări la CE Oltenia

Cele 600 de angajări anunțate în Complexul Energetic Oltenia se vor face doar până la sfârșitul acestui an. Contractele vor fi semnate pentru perioada aprilie - decembrie 2022. Asta înseamnă că, luna viitoare, ar trebui făcute angajările, dar compania încă n-a făcut publice alte detalii. Toate privirile sunt îndreptate însă și spre Legea Pensiilor. Odată ce vor fi promulgate noile modificări votate de parlamentari, carierele și termocentralele riscă să rămână cu și mai puțini specialiști.

Cei mai mulți salariați se vor pensiona anticipat chiar din producție, unde și-așa este deficit de personal. Nu se știe de unde va recruta compania energetică specialiștii de care are nevoie.

"Legea a fost trimisă spre promulgare. A fost trimisă în 12 martie. În majoritatea situațiilor, cei care devin pensionabili după intrarea în vigoare a acestei legi sunt oameni care lucrează în producție. Trebuie să angajăm 600 de oameni care sunt angajați pe durată determinată: aprilie - 31 decembrie 2022. Este posibil ca după 31 decembrie 2022, acești colegi să continue activitatea, este o altă situație, dar acest lucru nu se știe. Suntem în pragul unei crize energetice majore", a transmis Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

În ultimele luni, peste două mii de cereri de angajare au ajuns la Complexul Energetic Oltenia. Dintre cei care le-au depus ar putea fi făcute selecțiile în vederea celor 600 de angajări. Până acum, oficialii companiei nu au transmis public cum și de unde vor fi făcute aceste angajări mai ales că este foarte dificil să găsească specialiștii de care are nevoie să extragă cărbune și să producă energie.

Din luna mai, complexul ar trebui să mai pornească un grup energetic. Cum compania are două în rezervă, la Termocentralele Rovinari și Turceni, acestea ar putea funcționa alternativ.

Vizualizări: 4,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: