Rușeț: Mașinile trebuie să le reparăm din mers

Investiții în loc de pași pentru închidere. Complexul Energetic Oltenia caută fonduri să investească în zonele care erau în plan să fie închise în următorii ani. În Cariera Peșteana, de exemplu, este nevoie de reparații pentru ca minerii să poată livra cantitatea necesară de cărbune. "Din mers, trebuie să reparăm mașinile", a spus Ion Rușeț, consilier al managerului companiei.

Pentru că era pe lista unităților propuse spre închidere, Cariera Peșteana nu are un buget prea mare pentru reparații. De investiții, nici nu a încăput vorba. Acum că lucrurile s-au schimbat, este nevoie de fonduri pentru reparații.

"S-au alocat mai puține fonduri la Cariera Peșteana pentru revizii, reparații, s-au diminuat semnificativ investițiile. Nu poți să investești unde evacuezi, închizi, pentru că răspunzi. Acest lucru s-a întâmplat și la alte cariere care erau în planul de închidere în anii 2023 - 2024. Acum se schimbă puțin paradigma. Din mers, trebuie să reparam mașinile. Specialiștii noștri spun ca putem să scoatem 17 milioane de tone, cât rezultă în urma discuției de la Guvern. Asa spun tehnologii noștri", a declarat Ion Rușeț.

Oficialii companiei nu au calculat de câți bani au nevoie pentru aceste reparații. "Mecanici sunt, însă e nevoie de sume pentru reparații. Mașina trebuie sa funcționeze. Ne pregăteam să o ducem la Rabla. Acum punem cauciucuri noi, vedem ce are la motor și mergem înainte. Nu știu de ce costuri e nevoie. Compania va trebui să aibă bani și să fie ajutată", a mai spus Rușeț, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: