Lotul României convocat de Mircea Lucescu

Noul selecționer Mircea Lucescu a anunțat vineri primele convocări din mandatul său. Este lista tricolorilor pe care se bazează pentru meciurile cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie) din Liga Națiunilor.

Este prima acțiune pentru Il Luce după revenirea în fotbalul românesc și la prima reprezentativă, iar lotul pe care îl propune este unul care va deschide numeroase discuții, ca de fiecare dată când vine vorba de națională!

Inițial, Mircea Lucescu a fost decis să îl convoace pe Alex Mitriță, convins de forma sportivă a olteanului. Ulterior, a avut o discuție cu fiul său, Răzvan Lucescu, în urma căreia a mărturisit staff-ului că renunță la ideea convocării lui Mitriță! Totuși olteanul a fost convocat.

Mihai Lixandru, mijlocașul de la FCSB, apare în premieră pe lotul final al echipei naționale, asta poate și în urma prestației convingătoare din returul cu LAKS Linz. Practic, Lixandru ia cumva locul lui Alex Cicâldău, a cărui destinație încă nu a fost stabilită, mijlocaș care s-a aflat însă pe lista provizorie a stranierilor anunțată anterior de Mircea Lucescu.

Revine Cristian Manea, fundașul dreapta folosit și de Iordănescu în preliminariile EURO 2024, dar care apoi a ratat turneul final după ce a pierdut echipa la CFR Cluj. După transferul la Rapid, Manea reintră în circuitul tricolorilor!

În rest, nume cunoscute, care fac parte din nucleul construit de Edi Iordănescu în preliminariile EURO 2024 și care au făcut parte și din garnitura de la turneul final din Germania.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Lituania din Liga Națiunilor

Portari: Florin Niță (Damac), Horațiu Moldovan (Sassuolo), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (Rapid), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Andrei Burcă (Banyias), Iulian Cristea (U Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alexandru Chipciu (U Cluj)

Mijlocași: Mihai Lixandru (FCSB), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (Parma), Ianis Hagi (Rangers), Deian Sorescu (Gaziantep FK), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al Gharafa), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova)

Atacanți: George Pușcaș (Bodrumspor), Denis Drăguș (Trabzonspor), Denis Alibec (Farul Constanța)

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: