Eliminare rușinoasă pentru olteni din Cupa României!

Faza play-off-ului Cupei României a continuat miercuri cu 8 partide. Dinamo, FC Botoșani, Poli Iași, Hermannstadt, Ceahlăul (L2), Unirea Alba Iulia (L3), Agricola Borcea (L3) și Unirea Ungheni (L2) au mers mai departe în timp ce oltenii de la FCU Craiova au avut parte de o eliminare rușinoasă.

Eliminarea celor de la FCU Craiova , în fața Unirii Alba Iulia, echipă din Liga 3, reprezintă cea mai mare surpriză a zilei de miercuri.

Chiar dacă pentru echipa lui Adrian Mititelu au evoluat mai mulți fotbaliști cu prezențe în prima ligă, precum Vlad Achim, Sekou Sidibe, Radu Negru sau Claudiu Bălan, „juveții” nu au reușit să tranșeze meciul în timpul regulamentar, în fața unei adversare din Liga a 3-a. Egalitatea a persistat și în prelungiri (1-1), iar la loviturile de departajare, Radu Negru a fost singurul care a ratat. Astfel, oltenii au părăsit Cupa mai repede decât s-ar fi așteptat.

Surprinzătoare este și eliminarea celor de la CSM Slatina, echipa care se clasează pe locul secund în Liga a 2-a. Tabela a arătat 2-2 după 120 de minute, iar Agricola Borcea, care evoluează în Liga a 3-a, a fost mai inspirată la loviturile de departajare.

FC Botoșani, Poli Iași, Hermannstadt, Dinamo, Ceahlăul (L2), Unirea Alba Iulia (L3), Agricola Borcea (L3) și Unirea Ungheni (L2) s-au calificat mai departe miercuri, iar CSM Reșița (L2), Râmnicu Vâlcea (L3), Sănătatea Cluj (L3) și Petrolul Ploiești au obținut marți, 27 august, calificarea în faza grupelor.

FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, Sepsi, Farul, Rapid, UTA Arad și Oțelul sunt primele 8 clasate din sezonul trecut de Superliga, iar acestea au asigurată participarea în grupe.

Metalul Buzău - U Cluj, CS Afumați - Gloria Buzău, Csikszereda - Unirea Slobozia și FC Argeș - Corvinul sunt ultimele meciuri din faza play-off-ului. 

Miza câștigării Cupei României și în acest sezon este la fel de importantă. Învingătoarea va juca tot în turul întâi preliminar din Europa League în stagiunea viitoare. Corvinul, câștigătoarea din sezonul precedent, a evoluat în șase meciuri din cupele europene în această vară: patru în preliminariile Europa League și două în preliminariile Conference League.

Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: