Jucătorii de la ACS Viitorul Târgu Jiu sunt în grevă de luni

Clubul patronat de Nicolae Sarcină, ACS Viitorul Târgu Jiu, se confruntă cu mari probleme, și nu numai de ordin financiar. Jucătorii au refuzat să se mai antreneze după ce nu au mai fost plătiți de mult timp și au mers la sediul clubului, fiind anunțați că echipa nu a fost programată la următorul meci. 

Clubul ACS Viitorul Târgu Jiu este unul la care apar frecvent greve ale jucătorilor, în ultimii ani acestea având aceeași cauză, neplata salariilor jucătorilor. După ce au intrat de luni în grevă și nu s-au mai prezentat la antrenamente, jucătorii au mers, miercuri, la sediul clubului, unde li s-a comunicat că echipa nu este programată la următorul meci. 

Din informațiile celor de la liga2.ro, conducerea clubului ACS Viitorul Târgu Jiu a luat această măsură ca răspuns la greva făcută de jucători încă de luni, și continuată marți și miercuri, când s-au prezentat la locația terenului de antrenament de la Bumbești-Jiu, însă au refuzat să se pregătească, solicitând o explicație pentru modul în care sunt tratați de șefi.

Cum aceștia nu au au primit nicio explicație, miercuri au mers la sediul clubului pentru a se întâlni cu șefii, acolo unde li s-a comunicat că s-a luat deja decizia de neprezentare la meciul cu Șelimbăr, fiindcă nu s-au antrenat.

Presa centrală a scris recent că jucătorii de la ACS Viitorul sunt neplătiți de luni bune, unii având chiar șase luni de neplată a salariilor. Un alt motiv al grevei, spun jucătorii, ar fi acela că hrana pe care o primesc este una deloc care să susțină fizic un sportiv care ar trebui să facă performanță. ”Nu am făcut antrenament din cauza condițiilor pe care le avem aici. Mă refer la neplata salariilor, mâncarea pe care o primim și altele. Sunt jucători care nu au ce mânca. Este imposibil să te poți antrena la intensitatea Ligii 2, în condițiile în care nu ai mâncare pentru sportivi sau bani pentru a-ți cumpăra mâncare”, au spus unii jucători pentru liga2.ro.

Problemele au început la ACS Viitorul după eșecul cu FK Miercurea Ciuc, 1-4 la Severin, în etapa a 2-a, după ce echipa începuse sezonul cu remiza cu FC Bihor (0-0 la Oradea) și victoria după lovituri de departajare în Cupa României contra Jiul Petroșani. Au urmat apoi, după eșecul cu ciucanii, alte șapte înfrângeri la rând, dintre care șase în campionat și una în Cupă. 

”Din păcate, atât putem astăzi. Din punct de vedere psihologic suntem jos. Știu că băieții ăștia pot mult mai mult. În momentul în care vom fi respectați în primul rând ca oameni și după aceea ca fotbaliști, ca staff, cu siguranță starea noastră psihologică se va schimba și vom arăta altceva din toate punctele de vedere”, declara antrenorul Călin Cojocaru după înfrângerea din weekend, 0-3 la Severin cu Chindia. 

Acum, cu noua situație, cu jucătorii făcând grevă pentru că nu mai pot să se antreneze neplătiți și nemâncați, declarația are sens, atunci antrenorul timișorean refuzând să ofere alte explicații suplimentare.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: