Mititelu „plânge” după gorjeanul care a semnat recent cu CSM Târgu Jiu!

Plecarea gorjeanului Dan Vasilică de la FCU Craiova a declanșat ”prăbușirea” echipei, au ajuns la concluzie cei din conducerea echipei oltene. Adrian Mititelu e convins acum că prăbușirea echipei în sezonul trecut se datorează renunțării la preparatorul fizic Dan Vasilică.

Gorjeanul Dan Vasilică, cel care săptămâna trecută a fost numit pe aceeași poziție la clubul din Liga 4 Gorj CSM Târgu Jiu, nou-înființat în vară, fusese om de bază la echipa lui Mititelu încă din Liga 3, și a ajutat la promovarea în Liga 1, lucrând la clubul craiovean timp de cinci ani. 

Ruptura dintre Vasilică și clubul oltean s-a produs în primăvara acestui an.

”De fapt, am ajuns la concluzia că prăbușirea echipei a început și încă nu s-a… sau să sperăm că până astăzi a durat această cădere. A început odată cu plecarea lui Dan Vasilică din club. Astfel, le-am făcut pe plac tuturor celor care ne-au înjurat, m-au atacat, că Vasilică distruge clubul, că Vasilică distruge antrenorii, că Vasilică face rău, deși Vasilică, atunci când a venit la echipa asta, noi nu aveam bază, una dintre cele mai frumoase de pe aici, din România, aveam un teren amărât pe la țară, ne antrenam pe la Consiliul Județean câte o oră-două pe zi, cât prindeam și noi cu copiii, de jur împrejurul, ca să terminăm noi antrenamentul. Dar se muncea atunci. Cu Vasilică am făcut dintr-o echipă din Liga a 3-a mediocră o echipă de temut în Liga 1. Și am scos în evidență niște jucători care erau no-name și i-am făcut să fie interesanți și i-am vândut pe milioane de euro. L-am vândut pe Compagno pe milioane, am avut ofertă de milioane pentru alt jucător, acum puteam să-l vând pe Blănuță pe milioane. Am avut pe Bauza milioane oferte și am avut pe mulți jucători oferte de sute de mii sau chiar depășind milionul”, a spus Mititelu, exprimându-și regretul că a ascultat de cei din club și a renunțat la Vasilică.

Mititelu îl consideră vinovat pe Marcel Iancu pentru denigrarea lui Dan Vasilică, fiindcă i-a supărat prietenul, pe Nicolo Napoli. Iar suporterii echipei s-au luat după mesajele conturilor false de Facebook create de Iancu, suține patronul FCU.

”Însă, în Craiova s-a creat o grupare nemulțumită că nu mai e pe la club, condusă de Marcel Iancu, care, scopul lui… Altfel, este un om respectabil, care ne-a ajutat cândva la club, dar care, cred eu, fără să vrea rău echipei, dintr-o chestiune personală, l-a transformat pe Vasilică în dușmanul clubului, pentru că îl supăra pe prietenul lui, Nicolo Napoli. Și a creat aceste pagini de Facebook și a acaparat o mie, două mii dintre suporterii noștri, cărora le-a spus că: ”Domnule, ce rău e Vasilică!” Și s-au născut povești cu Vasilică, ce rău face clubului nostru. Vasilică face, Vasilică drege! Și, uite că, după doi-trei ani, în care m-am luptat cu toți ca să le spun că Vasilică este un element pozitiv în club, am cedat și eu în martie, pe fondul unor lipsuri de rezultate și unor perspective sumbre în raport cu faptul că pierdusem accesul în play-off, disensiunile pe care le-a avut cu Constantino. Că toți antrenorii care vedeau, nu știu ce dracu’ se întâmpla, că toți erau nemulțumiți că face prea greu Vasilică. Dar, de fapt, săracii, ei erau copleșiți de munca lui și nu voiau ei ca Vasilică să pară mai interesanți decât ei. Și când era o chestie de echipă, aveau un meci mai prost, dădeau vina pe Vasilică. Și pe fondul ăsta, eu le-am făcut pe plac. Am cedat și eu, iar el a vrut să plece și am fost de acord”, a mai explicat Adrian Mititelu.

Așadar, concluzia patronului FCU este că totul s-a prăbușit după plecarea lui Dan Vasilică, de retrogradarea și evoluția slabă inclusiv din acest sezon este de vină preparatorul fizic Vlad Țăranu, iar de acum se încearcă cu un nou preparator fizic, căruia Adrian Mititelu nu i-a spus numele, și garantează el că altfel va arăta echipă începând de la meciul de peste două etape, cu FC Voluntari.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: