Izlazul unei comune din Gorj, împădurit cu 2 milioane de euro

Autoritățile locale din comuna Turburea renunță la izlazul comunal. S-a luat această decizie pentru că efectivele de animale au scăzut drastic, iar izlazul s-a umplut de mărăcini. Cu fonduri europene, pe 100 de hectare din locul de pășunat al animalelor se vor planta arbori și arbuști.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2.000.000 de euro. Cu acești bani se vor planta arbori pe 100 din cele 140 de hectare pe care se întinde în prezent izlazul comunal.

”Este vorba de un proiect cu finanțare europeană care se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro. O să plantăm 100 de hectare de stejari, salcâmi și tei. Va trebui să defrișăm mai întâi izlazul pentru că s-a umplut de mărăcini. Animale nu prea mai sunt și o să oprim 40 de hectare și pentru pășunat”, a precizat primarul Ion Bârcă.

Autoritățile sunt decise să implementeze acest proiect cu angajații de la serviciul public pentru că ar economisi banii care ar trebui să-i dea unei firme de specialitate.

”Nu o să contractez nicio firmă să plantez arborii, pentru că nu vreau să-mi bat joc de acești bani europeni. O să plantez cu oamenii de la Serviciul Public, o să primească și ei bani mai mulți, că o să le măresc salariile, vor face ore suplimentare. Mai bine îi ajut pe ei decât să îmbogățesc firmele. Luăm și ceva utilaje și ne gospodărim aici pe plan local. Sper să finalizez cât mai repede acest proiect”, a mai adăugat primarul din comuna Turburea.

Vizualizări: 5,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: