Bilanțul efectelor pestei porcine în Gorj

Epidemia de pestă porcină africană în județul Gorj, fiind identificate 158 de focare.

Subprefectul județului Gorj, Ninel Muja, a dezvăluit că situația actuală în privința epidemiei de pestă porcină africană este alarmantă, cu un număr total de 158 de focare și peste 650 de porci sacrificați până în prezent. Subprefectul a subliniat că aceste cifre sunt rezultatul unui efort intens depus pentru a limita răspândirea bolii și a proteja sectorul suinelor.

Subprefectul a relatat că, în această dimineață, s-a consultat cu directorul Direcției Sanitar Veterinare (DSV), care a confirmat că în această zi nu s-au semnalat noi cazuri de suspiciune de pestă porcină africană la nivelul județului. Directorul DSV a fost în contact cu toți medicii veterinari din județ, iar situația nu s-a înrăutățit.

Autoritățile au acționat rapid pentru a lua măsuri adecvate în situația de criză, inclusiv inițierea proceselor de dezinfecție și aplicarea procedurilor conforme cu legislația în vigoare. Scopul principal este prevenirea răspândirii bolii și oprirea extinderii epidemiei de pestă porcină africană în județul Gorj.

Vizualizări: 2,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: