Ișfan, despre cum a ajuns în ATOP: Întrebați-l pe domnul președinte

Consilierul PRO România, Ion Ișfan, este membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o comisie plătită cu bani mulți de Consiliul Județean Gorj, însă neclar este cum a fost nominalizat ”reprezentant al comunității”. Ișfan știe că ”reprezentanții comunității” sunt numiți de președintele CJ Gorj. 


În această calitate, de reprezentant al comunității, există o consultare cu organizațiile neguvernamentale și societatea civilă, explica președintele ATOP, consilierul Ion Rușeț. 

Ca și Ișfan, tot reprezentanți ai comunității sunt și Anca Bordușanu- consilier județean și director la Medservmin, dar și Mihai Istrate- subprefect de Gorj. 


Contactat de Pandurul pentru un punct de vedere, Ion Ișfan a declarat că a fost numit de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu:   

„Nu ştiu, să îl întrebaţi pe domnul preşedinte Cosmin Popescu. Dânsul m-a numit. Vorbiţi cu domnul preşedinte, nu m-am numit eu singur acolo. Am văzut că sunt făcut impostor că nu ştiu ce se întâmplă cu mine. Cred că dânsul este singurul în măsură să vă lămurească. Conform legii, domnia sa numeşte 3 reprezentanţi în ATOP, iar Consiliul Judeţean validează numele”.


Din ATOP fac parte și oameni ai legii, reprezentanți ai CJ Gorj și ai Prefecturii. Toți primesc indemnizații lunare de circa 1.500 de lei pentru câteva întâlniri pe an. ATOP este însă un organism important, unde se discută despre metode de a reduce infracționalitatea în județul Gorj.

Pandurul a făcut o solicitare scrisă la CJ Gorj prin care solicită explicarea procedurii prin care au fost aleși reprezentanții comunității în ATOP, însă răspunsul nu a fost încă furnizat. 

Vizualizări: 2,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: