Primari liberali, festival de selfie-uri cu liderul PSD Gorj

Nu e nevoie să ne uităm în calendar să ne dăm seama că se apropie alegeri. Mai e un an până la alegerile locale, iar, pe Facebook, primarii și liderii partidelor se laudă cu proiecte de milioane de lei care nu se știe dacă se vor și finaliza vreodată. Este ocazia perfectă pentru partidele mari să-și măsoare puterile cel puțin în mediul online. Câțiva edili liberali cu ștate vechi nu se mai tem să-și facă selfie-uri cu liderii PSD după ce unii dintre ei i-au aplaudat în conferințele județene.

Joi, la București, liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, s-au afișat cu mai mulți edili de la alte partide.

Printre ei: primarul PNL de la Turcinești, Dumitru Modrea, edilul PNL din Arcani, Dan Coiculescu, primarul liberal de la Dănciulești, Marius Bădescu sau edilul Pro România acum, Ion Ciocea, de la Bustuchin.

“Nu ținem cont de culoarea politică”, s-a grăbit să transmită Mihai Weber lângă anunțul că s-au semnat contracte de 64 de milioane de lei în 28 de localități.

A început numărătoarea inversă

Graba de a se mândri pe Facebook cu sume colosale și investiții prin PNRR nu e deloc întâmplătoare. A început numărătoarea inversă pentru alegerile locale de anul viitor și PSD a început mutările pe tabla de șah a politicii din Gorj.

Festivalul de selfie-uri cu primari de la alte partide nu face decât să întărească suspiciunile. Mulți primari sunt cu un picior în barca social-democraților. Nu o pot recunoaște, nu pot semna acum adeziuni că ar risca să rămână fără mandate așa că aleg să stea „și în căruță, și pe cal”.

Unul singur a confirmat că va candida în 2024 din partea PSD deși acum e la Pro România. „Da, candidez. Interesele comunității mele sunt mai presus decât interesul meu personal”, a recunoscut Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, după ani de procese cu PSD.

Un alt exemplu este edilul din Turcinești, Dumitru Modrea. Ajuns în dizgrații după ce s-a grăbit să afirme în presa locală că-l recomandă toate calitățile să candideze la Primăria Târgu Jiu în 2024 și nimeni din conducerea partidului nu i-a dat apă la moară pe acest drum. Modrea s-a postat apoi pe un fotoliu la conferința de alegeri a liderului PSD Gorj. Acum nu s-a sfiit să stea iarăși la poză cu liderul PSD Gorj, Mihai Weber, după ce a anunțat că a semnat câteva contracte de investiții în localitate, prin PNRR. Nu ar fi o surpriză pentru nimeni dacă Modrea s-ar regăsi pe lista PSD la alegerile de anul viitor. Anunțul că au fost aprobate trei proiecte pentru reabilitarea unor clădiri publice a fost însoțit de o fotografie cu Dragoș Drăghescu, subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

De altfel, Dragoș Drăghescu, fostul consilier județean de la PSD ajuns la vârful Ministerului Dezvoltării e atotprezent în postările de pe Facebook ale multor primari din Gorj, indiferent de culoarea politică.

Alt primar liberal, aceleași suspiciune? Leuștean l-a strâns de mijloc pe Weber

Edilul din Novaci, Dumitru Leuștean, și el cu vechime la cârma Primăriei, n-a lipsit din pozele social-democraților. A postat o fotografie în care părea destul de apropiat de Mihai Weber, liderul PSD Gorj. Nu a spus dacă ia în calcul să părăsească tabăra liberală deși unii social-democrați s-au grăbit să-i ureze bun-venit în partid.

 

Galerie foto




Vizualizări: 3,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: