Sindicalist din CE Oltenia: Risc există dintotdeauna în carierele de cărbune

 "Risc există dintotdeauna în carierele de carierele de cărbune!" Afirmația îi aparține unui vocal lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a comentat situația în care se regăsește compania, vizată de tot mai multe controale menite să verifice condițiile în care muncesc minerii. 

Liderul FNME a explicat că după tragedia de la Jilț, toată lumea este mai sensibilă și mai aplecată spre neregulile din cariere. Însă oamenii pot fi puși în siguranță doar dacă se fac investiții. 

"Risc există dintotdeauna. Carierele au un grad ridicat de risc și e recunoscut lucrul acesta. După ce s-a întâmplat la Jilț, lumea a fost mai aplecată către neregulile din activitatea minieră, nereguli generate și de lipsa de finanțare din ultimii zece ani", a declarat Pârvulescu, într-un interviu la Radio Infinit. 

Nu mai sunt noroaiele la fel de mari prin cariere, dar nu pentru că s-ar fi făcut drumurile, ci pentru că a fost frig și au înghețat nămoalele. "Sunt obligați să facă cheltuieli curente pentru asigurarea securității si sănătății salariaților. A mai înghețat puțin și colegii se deplasează altfel prin cariere. Eu nu rețin sa fi fost o luna ianuarie atât de ploioasă ca luna ianuarie a anului acesta", a mai declarat liderul FNME.

Vizualizări: 2,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: