Iohannis despre Lucian Bode şi teza de doctorat: Sunt probleme

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în cursul zilei de astăzi, că „sunt probleme” care „trebuie luate foarte în serios” în ceea ce privește acuzațiile de plagiat care vizează teza de doctorat a Ministrului de Interne, Lucian Bode.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a stabilit că teza de doctorat a Ministrului de Interne Lucian Bode este “profund viciată”. Astfel, s-a confirmat că lucrarea este plagiată, în urma unei analize amănunţite.

 

„Din câte am înțeles din spațiul public este adevărat că acolo sunt probleme. Eu am încredere că  PNL și domnul Bode vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a subliniat șeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit Hotărârii publicate pe site-ul UBB: “Se confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamate anterior și analizate de Comisie – plagiat și citare defectuoasă sau incorectă. Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată.“

Comisia precizează că Adrian Ivan, coordonatorul tezei lui Lucian Bode, a solicitat stoparea oricărei analize, cerere care nu a fost acceptată, potrivit G4Media.ro .

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: