Gorj: Și-a făcut pepinieră în grădină. Vinde brazi pentru nunți!

Un localnic din comuna gorjeană Fărcășești și-a făcut pepinieră în grădină. A așteptat ani buni să crească brazii ca apoi să-i vândă tinerilor care se căsătoresc și care trebuie să împodobească bradul conform tradiției.

În plină zonă minieră, un gorjean de 72 de ani a demonstrat că se poate face și altceva. A plantat în urmă cu șapte ani brazi și a așteptat să crească, pentru ca acum să îi poată vinde. Nu s-a gândit o secundă că veniturile i le aduc tradițiile, pentru că brazii crescuți în pepiniera de la Fărcășești sunt cumpărați pentru nunți și mai puțin pentru Crăciun.

"Vând bradul de nuntă cu 150 de lei. Acum mai am câțiva, pentru că am tot dat din ei și cresc foarte greu. Cam în 6-7 ani sunt buni de tăiat. Am atestat de producător agricol și am făcut pepiniera la mine în grădină, în spatele casei, cu fonduri proprii. Sunt singurul cred din zonă. Poate mai sunt în comunele de sub munte, care au brazi de vânzare. Am 20 de ari cu brazi și tuia. Am mai plantat și în primăvara aceasta, dar din cauza secetei s-au uscat, deși am udat în continuu la ei. Am vândut până acum sute de brazi, dar acum sunt pe final. Trebuie să mai crească. Tinerii care fac nuntă îi cumpără", a spus gorjeanul.

Inițial, acesta a crezut că îi va vinde de Crăciun. În pepiniera din Fărcășești crește brad, tuia și molid argintiu.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: