Gerul a îngheţat utilajele SNLO din cariere

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a oprit începând de ieri activitatea de exploatare a cărbunelui în carierele de suprafaţă din cauza gerului din ultima perioadă. La minus zece grade Celsius utilajele sunt automat oprite, ieri fiind pornite doar după prânz, când afară era minus 8 grade, ceea ce tot ger se cheamă.

Directorul general Daniel Burlan spune că programul de funcţionare a utilajelor este obligatoriu întrerupt atunci când temperaturile scad sub minus 10 grade Celsius, minerii asigurând în această perioadă revizia periodică a utilajelor respective. "Este o măsură pe care o luăm de fiecare dată atunci când temperaturile scad sub minus 10 grade Celsius. Toate utilajele din exploatările de suprafaţă sunt oprite şi introduse în programul de revizie ce trebuia făcut oricum la sfârşit de lună, iar de lucrat se lucrează doar în subteran, producţia de acolo fiind însă una mică în ponderea activităţii SNLO", a menţionat Burlan.

Directorul general afirmă că SNL Oltenia asigură în această perioadă livrările de cărbune către beneficiarii săi din stocurile existente, depozitele unităţii fiind aproape la fel de pline ca la sfârşitul anului trecut, înainte de sărbătorile de iarnă.   "Avem circa 600.000 de tone în depozite, este o cantitate suficientă pe care o livrăm partenerilor noştri, deşi, pe distanţe mai lungi, cum ar fi Craiova, apar şi aici probleme la descărcatul vagoanelor pentru că, datorită gerului, cărbunele îngheaţă. Asigurăm însă necesarul de cărbune pentru toţi beneficiarii noştri fără probleme, chiar dacă, probabil, nu se va lucra încă pentru câteva zile, până când nu se mai încălzeşte", a menţionat directorul general.     

Situaţie asemănătoare şi la complexuri

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la complexuri. Gore Popescu, directorul EMC Rovinari: "Am pornit utilajele miniere abia după ora 12.00, pentru că abia atunci temperatura s-a ridicat la minus 10 grade celsius. Sub această temperatură, nu putem porni utilajele. La fel vom face şi în zilele următoare, dacă va fi la fel de frig". Octavian Gruare, directorul din cadrul CE Turceni: "Am avut probleme cu frigul. Cărbunele pe care îl aducem cu navetele de la Jilţ a îngheţat în vagoane. A trebuit să ţinem navetele în tunelul pentru dezgheţ între două şi patru ore".

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: