Fotbalist ucis în războiul din Ucraina

În Ucraina nu mai au loc de la începutul războiului competiţii sportive iar fotbaliştii au fost mobilizaţi pentru a lupta împotriva Rusiei. Primul fotbalist care a murit în războiul provocat de Rusia în Ucraina, Vitaly Spaylo, a apărat Kievul cu prețul vieții în fața sângeroasei armate ruse.

Vitaly Spaylo a fost jucător la echipa Karpati Lvov şi și-a pierdut viața în timpul luptelor pentru apărarea Kievului, la vârsta de doar 21. Acesta era comandant de tanc și a încercat, cu prețul vieții, să apere capitala Ucrainei de forțele ruse.

Vitaliy Sapylo, născut la Sokolniki, lângă Lvov, a jucat fotbal din adolescență la academia de de juniori a echipei Karpati Lvov. El își dorea să ajungă jucător profesionist. Tânărul Vitaliy era comandat de tanc, conform comunității din localitatea Sokolniki, care a anunțat vestea morții sale. Ulterior, și clubul Karpati Lvov a transmis un mesaj în amintirea sa. „A murit apărând Capitala noastră, pe care rușii încearcă să o ocupe”, a anunțat Karpati. El a pierit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în primele ore ale atacului asupra Kievului.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: