A picat nocturna de două ori în Liga 2. Gazdele pierd la "masa verde"

Primul meci oficial din 2022 al campionatului Ligii 2 a oferit și momente nedorite pe un stadion de fotbal. Nocturna de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, acolo unde a fost programat jocul Politehnica Timișoara – Petrolul Ploiești, a căzut de două ori în circa 30 de minute și, conform regulamentului, partida nu se mai reia și va fi câștigată la ”masa verde”, cu 3-0, de oaspeți.

Prima dată, nocturna celui mai mare stadion din Timișoara, o arenă aflată într-o avansată stare de degradare, cu multe dintre sectoare închise publicului, administrată de Consiliul Județean Timiș, a ”căzut” brusc în minutul 8 al jocului.Spectatorii au aprins lanternele de la telefon pentru a crea ceva lumină, în timp ce cele două galerii au aprins fumigene și nu s-au oprit din cântat. După două minute de la stingerea nocturnei, echipele au fost trimise de arbitrul Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) la vestiare, acolo unde era lumină. Și tabela de marcaj s-a aprins, însă nocturna încă nu dădea semne de viață. Se putea aștepta maximum o oră pentru remedierea problemei, altfel rezultatul jocului era decis la ”masa verde” în favoarea oaspeților, însă nocturna s-a reaprins și meciul s-a reluat după circa zece minute.

Interesant este că stadionul ”Dan Păltinișanu” a avut probleme cu nocturna și ieri seară, la antrenamentul oficial de dinainte de meci al echipei timișorene. Atunci, instalația de iluminat nu s-a aprins, astfel că Nicolae Croitoru n-a mai putut conduce ședința de pregătire programată înainte de jocul cu Petrolul, a informat liga2.ro.

În minutul 37 al meciului a produs același eveniment din minutul 8. Noctuna s-a stins din nou, totul s-a transformat în beznă, iar regulamentul e clar în această situație. Chiar dacă nocturna se va mai aprinde, pur și simplu faptul că nocturna s-a stins de două ori în timpul aceluiași meci aduce și fluierul final al lui. Partida va fi decisă la ”masa verde” de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu 3-0 în favoarea Petrolului.

Potrivit articolului 16 din ”Regulamentul de organizare a activității fotbalistice” (ROAF), intitulat ”Jocuri întrerupte sau amânate” un meci va fi oprit definitiv de arbitru dacă nocturna cade de două ori pe parcursul unui meci.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: