Vlad Rusu: Jucătorii nu votează, votează cluburile

Jucătorul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu, Vlad Rusu, a fost surprins de intrarea în insolvenţă a echipei, el fiind accidentat din vara anului trecut. Acesta are datorii mai vechi de şase luni dar nu mai speră să primească nici 10 % din acei bani pentru că spune că insolvenţa este făcută să protejeze cluburile nu jucătorii.

Gsp.ro  a scris că „l-a contactat pe Vlad Rusu pentru a afla în detaliu situația fotbalistului român uitat de un club care driblează datoriile către jucători prin intrarea în insolvență”. Rusu a trecut printr-o operație destul de complicată şi se recuperează acasă, la Constanţa. Jucătorul a precizat că clubul nu i-a asigurat nimic, şi că el a plătit recuperarea, operația şi medicamentația deşi s-a accidentat pe teren. Accidentarea a fost una urâtă, la piciorul drept, sub fesă, unde i s-a smuls tendonul de os, fiind o accidentare rară întâlnită o dată la 10 ani în fotbal. Recuperarea durează 7-8 luni după operaţie. În ceea ce priveşte banii pe care îi are de recuperat de la echipă nu mai speră mare lucru deşi a câştigat la comisiile FRF. „Maxim 10% din datorii putem recupera. Noi, fotbaliștii, recuperăm cel mai puțin dintre angajați după intrarea clubului în insolvență. Șansele să mai iei ceva sunt foarte reduse, spre 0 chiar! Nu e o sumă mică, dar nici de ordinul sutelor de mii de euro. Poți să ai și 3 lei. Dacă ai muncit pentru ei, mi se pare normal să fii recompensat. Sigur, cu cât ai mai mare salariul, cu atât ai o pagubă mai mare. La început a fost OK la Viitorul, doar o lună sau două de întârzieri. După ce m-am accidentat, adică de aproape 6 luni, nu m-a contactat nimeni din club! Nimeni! Nu m-au întrebat nici dacă mai trăiesc, nimic! Asta m-a durut mai tare decât restanțele salariale. Doar Cristian Lupuț, antrenorul de la acea vreme al echipei, m-a sunat, dar el a plecat rapid”, a spus Rusu pentru gsp.ro, explicând cât de greu pot recupera jucătorii banii de la cluburi: „Trebuie să depui memorii peste memorii. E o chestie de neînțeles! Să depui un memoriu în România... Păi, ești neplătit de 6-7 luni, depui memoriu, și mai durează 2-3-4 luni până ai banii în cont, dacă mai iei ceva. E inimaginabil! O sclavie în toată regula! Regulamentele sunt făcute astfel încât procesul să fie prelungit, totul în avantajul cluburilor. Pentru că jucătorii nu votează, votează cluburile. Dacă jucătorii ar fi avut și ei un drept de vot, poate s-ar mai fi schimbat lucrurile”.

Rusu pare ghinionist de profesie pentru că a mai avut probleme în România. De la Petrolul a plecat în iarna sezonului 2015-2016 cu 2-3 luni restanță, bani pe care nu i-a primit nici până acum. La Unirea Constanța, care i-a luat locul Farului în Liga 2 şi a intrat în insolvență a mai luat un salariu din cele trei restante iar la Turris, care s-a desfiinţat direct, fusese împrumutat de la ACS Viitorul, şi a pierdut banii pe două luni.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: