Firmă amendată pentru excavări haotice

60 de mii de lei! E amenda pe care a primit-o o firmă din comuna Padeș care se ocupă de exploatarea nisipului și pietrișului. Firma riscă să se aleagă cu activitatea suspendată.

Comisarii de mediu au făcut controale și au descoperit că pe șantier nu se respecta nicio regulă.

 „Amendă în valoare de 60 de mii de lei și informarea Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, în vederea emiterii unei notificări prealabile, cu privire la suspendarea activității unui operator de pe raza comunei Padeș. Nerespectarea condițiilor impuse prin autorizația de mediu a vizat în principal: desfășurarea activității de extracția pietrișului și nisipului, èxtracția argilei și caolinului, în afara perimetrului autorizat, nerespectarea tehnologiei de excavare, nedelimitarea perimetrului de exploatare prin bornare, depozitarea necorespunzătoare a sterilului. 

Conform prevederilor OUG 195/2005, operatorul economic are termen 60 de zile pentru remedierea neconformităților constatate de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj, altfel riscă suspendarea autorizației de mediu deținută și implicit a activității desfășurate”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu Gorj pe pagina de Facebook a instituției.

Galerie foto


Vizualizări: 1,154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: