FIFA oferă fotbaliștilor neplătiți posibilitatea de a-și recupera banii!

FIFA a lansat recent o platformă prin care oferă o șansă jucătorilor neplătiți de cluburi de a-și recupera banii. Astfel, forul internațional impune sancțiuni împotriva cluburilor care nu plătesc jucătorii dacă aceștia reclamă situația și dovedesc faptul că acele cluburi nu și-au onorat obligațiile.

FIFA a lansat o platformă online unde sunt expuse toate cluburile din lume care nu au voie să legitimeze noi fotbaliști, din cauza problemelor financiare și a nestingerii unor litigii cu jucătorii.

În fotbalul românesc sunt nu mai puțin de 11 cluburi cu o astfel de interdicție dictată de către FIFA, a anunțat liga2.ro . Anunțul a fost făcut chiar de către federația internațională condusă de Gianni Infantino cu ocazia lansării platformei online unde apar toate cluburile cu interdicție.

Din România sunt 11 cluburi, dintre care două activează în acest sezon în Liga 2, ACS Viitorul Târgu Jiu și Chindia Târgoviște. Alături de acestea este și o echipă din prima ligă cu o sancțiune de la FIFA, FC Hermannstadt. Celelalte opt cluburi sunt desființate sau nu mai au echipă de seniori: ACS Poli Timișoara, Academica Clinceni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Astra Giurgiu, SC Bacău, Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu.

”Obiectivul principal al acestui nou instrument este de a oferi părților interesate, inclusiv jucătorilor și cluburilor, precum și publicului larg, o privire de ansamblu asupra tuturor cluburilor care nu au în prezent dreptul să legitimeze noi jucători.

Pe baza cadrului legal al FIFA, o interdicție de înregistrare este una dintre potențialele măsuri disciplinare care pot fi impuse cluburilor de către organele judiciare ale FIFA sau de către Tribunalul de Fotbal. Odată ce a fost impusă o interdicție de legitimare, clubul în cauză va fi împiedicat să înregistreze noi jucători, fie la nivel național, fie internațional și fie ca amatori, fie ca profesioniști, pe toată durata măsurii. Prin urmare, clubul va putea să înregistreze noi jucători din nou numai după ce a executat interdicția în întregime sau în cazul în care interdicția este ridicată de administrația FIFA”, se arată în comunicatul prin intermediul căruia FIFA a anunțat lansarea acestei platforme.

Dâmbovițenii de la Chindia au fost reclamați la FIFA de fostul lor jucător Rassambek Akhmatov, au pierdut litigiul și trebuia să-i plătească 107.000 lei, altfel nu mai poate face transferuri și/sau legitimări.

ACS Viitorul Târgu Jiu a fost reclamată la FIFA de fostul jucător Felipe Acosta și cum a pierdut litigiul avea să-i plătească acestuia 40 000 de euro, inclusiv până la finalul contractului deși jucătorul plecase de mult timp.

Interesant este faptul că, la fel ca Acosta procedaseră și o serie de jucători de la Pandurii, care evoluaseră sub comanda lui Călin Cojocaru, și care au plecat înainte de finalul contractului apoi au reclamat clubul la FIFA și au câștigat litigiile. Ulterior Pandurii a primit interdicție la transferuri apoi a retras echipa din Liga 3 pentru că nu mai avea jucători și a intrat în faliment.

ACS Viitorul Târgu Jiu are deja litigii cu foarte mulți jucători neplătiți de-a lungul timpului, acestea fiind în derulare la Tribunalul Gorj sau la Curtea de Apel Craiova. Dacă acestea vor ajunge la FIFA cu siguranță jucătorii își vor putea primii banii datorați de club.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: