Festivalul Sarmalelor și Piftiilor, la Peștișani. Program!

Pe 29 septembrie 2024, Peștișani va găzdui ediția 2024 a Festivalului Sarmalelor și Piftiilor, un eveniment gastronomic de marcă în județul Gorj, plin de surprize și activități recreative pentru întreaga familie.

Festivalul va debuta cu un concurs gastronomic care va începe la ora 12:00, unde vor fi jurizate cele mai bune sarmale și piftii. Premiile vor fi oferite de Obștea Peștișani.

Pentru cei mici, cu sprijinul Farmaciei Dav, vor fi organizate ateliere de creație în intervalul 13:30-17:30, destinate copiilor de la 5 ani în sus. De asemenea, Adi Serban va aduce un moment de magie la ora 15:00.

Seara va începe la ora 19:00 cu un program folcloric susținut de Ansamblul "Doina Gorjului" și Formația Triton. Festivitatea va continua cu două concerte de muzică ușoară, având-o ca invitată pe Alexandra Stan, urmată de Horia Brenciu.

Participanții vor avea ocazia să se bucure nu doar de preparate tradiționale, ci și de fructe și legume proaspete sau procesate de la producători din Oltenia. Vor fi prezenți și meșteșugari populari cu produse autentice, precum vase din lut și tocătoare din lemn, precum și decorațiuni de toamnă.

Bunicii din comunitatea Peștișani vor avea un stand unde, contra unei sume modice, vor oferi borcane cu gem sau murături, iar sumele strânse vor fi folosite în scopuri caritabile.

De asemenea, elevii de la Liceul Tehnologic Constantin Brancuși din Peștișani și copiii din învățământul primar vor prezenta preparate tradiționale din zona locală.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Asociația “Acasă la Brâncuși”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Constantin Brancuși și Asociația Discover Peștișani. Sponsori pentru atelierele de creație și premiile concursului sunt Farmacia Dav și Obștea Peștișani.

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: