Dacia Sandero a depăşit Seat Leon la el acasă

Modelul Dacia Sandero l-a depăşit în 2020 pe Seat Leon chiar la el acasă. Producătorul român de automobile a înregistrat un record impresionant în Spania şi a depăşit la vânzări modelul local de Seat.

Dacia Sandero este cea mai vândută mașina în Spania în 2020. Potrivit cifrelor făcute publice de Asociația Spaniolă a Producătorilor de Automobile și Camioane, mașina construită la Mioveni a fost mai populară decât modelul spaniol SEAT Leon.

Leon a fost cel mai vândut model în Spania timp de șase ani.  În luna decembrie a anului trecut doar 2.483 de clienți spanioli l-au ales. Mașina românească a fost comandată însă de 3.400 de clienți. Sandero a ajuns astfel la un total de 24.035 de unități anul trecut. În clasamentul general, a fost urmată tot de SEAT Leon cu 23.582 de unități și de SUV-ul compact Nissan Qashqai cu 19.818 unități. Dacia reușește astfel să pună capăt monopolului de 12 ani al brand-ului spaniol, a informat Pro Auto.

Recordul înregistrat de modelul românesc în Spania vine pe fondul problemelor de ordin economic provocate de pandemia de coronavirus. Piața auto din statul iberic a raportat o scădere de 32,2% în 2020.

Cifrele sunt trecute în contul celei de-a doua generații, pentru că în Spania, ca și în alte state europene, Sandero III , a fost disponibilă pentru comandă abia la sfârșitul anului care a trecut. În Spania, Dacia Sandero II are un preț de pornire de doar 6.601 euro. În țara noastră, pentru vechea generație, preţurile pornesc de la 7.870 de euro.

Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: