Falimentul ACS Viitorul Târgu Jiu creează probleme echipelor din Liga 2
Falimentul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu și, implicit, dispariția ei în plin campionat, după doar nouă etape de Liga 2, nu au rămas fără ecou în spațiul public. Robert Ilyeș, antrenorul celor de la FK Miercurea Ciuc, a declarat că, din punctul său de vedere, această echipă nici nu trebuia să înceapă întrecerea.
Antrenorul celor de la Mircurea Ciuc a transmis faptul că Federația Română de Fotbal trebuia să fie atentă la situația echipei care juca la Severin, fiind nevoie ca problemele financiare din club, care se și afla în insolvență, să ridice anumite semne de întrebare.
Problemele erau, așadar, cunoscute la ACS Viitorul, iar situația în care se găsește acum Liga 2, cu falimentul anunțat al unei echipe, nu face nimic altceva decât să pună într-o lumină proasta munca celorlalte cluburi, din punctul de vedere al lui Robert Ilyeș.
După cum a punctat Ilyeș, va fi un scenariu nu tocmai în regulă nici pentru echipele care nu au evoluat cu ACS Viitorul și ar fi trebuit să o facă, pentru că vor fi nevoite să schimbe ciclul de pregătire dintr-o săptămână.
Prima echipă pe care trebuia să o întâlnească ACS Viitorul după faliment este Unirea Ungheni, dar, din fericire pentru formația lui Eusebiu Tudor, s-au făcut eforturi și s-a reușit stabilirea unui amical în locul partidei respective, cu Universitatea Cluj.
FK Miercurea Ciuc a jucat cu ACS Viitorul în etapa a 2-a, a învins-o fără probleme, dar a fost nevoită să facă și o deplasare lungă, până la Turnu Severin, astfel că a cheltuit, după cum a declarat Robert Ilyeș recent, bani pentru a se prezenta la meci, pe când anumite echipe vor lua automat trei puncte pentru partidele cu ACS Viitorul, de acum înainte, fără să se mai deplaseze.
”Cred că nu ar fi trebuit să fie acceptați de la bun început! Dacă nu există un proiect serios și nu sunt asigurate resursele necesare, atunci nu ar fi trebuit să ia startul în campionat, pentru că astfel se pune în lumină proastă munca tuturor echipelor participante.
Din păcate, acest deznodământ jalnic și dureros ne costă și pe noi trei puncte, puncte pe care le pierdem în clasament. Dincolo de acest aspect esențial, să menționăm cheltuielile pe care le-am făcut cu deplasarea, cu pregătirea. Și celelalte echipe vor fi afectate, neavând meci programat într-o anumită etapă și neputând să dispute meci amical.
Așa că un ciclu săptămânal va fi compromis. Este dificil pentru un colectiv tehnic să-și țină echipa în formă timp de două săptămâni doar prin antrenamente, fără meci”, a spus Robert Ilyeș în cadrul unei conferințe de presă.
De altfel, FRF a închis ochii la multe nereguli din Liga 2, mai ales la cele ale echipei lui Nicolae Sarcină, care a retrogradat ca Energeticianul, și apoi a luat locul din Liga 2 al celor de la Luceafărul Oradea, doar pentru că echipele aveau același patron, totul cu acordul FRF. Tot FRF a permis ca ACS Viitorul Târgu Jiu, când și-a schimbat numele după preluarea locului celor de la Luceafărul Oradea, să alăture noului nume și numele unei echipe care evolua deja în campionat, Pandurii Târgu Jiu, aspect nepermis de regulamentele FRF.
Falimentul recent al ACS Viitorul Târgu Jiu era de așteptat și FRF putea să anticipeze acest lucru, mai ales că era cea mai slabă echipă din Liga 2 până la faliment, având doar un punct în nouă meciuri. În afară de un rezultat de egalitate, echipa a bifat înfrângeri pe linie și în ultima etapă înainte de faliment, a 9-a, a cedat la ”masa verde” partida cu CSC Șelimbăr, la care nu s-a prezentat din cauza problemelor financiare.