Stadion de 80 de milioane de euro în Oltenia

O echipă ce evoluează în prezent în a doua divizie va beneficia, în viitorul apropiat, de u stadion de cinci stele. Locul trei, CSM Slatina, va avea un stadion de 10.000 de locuri, construit cu un cost de 80 de milioane de euro.

Compania Naționala de Investiții a scos la licitație execuția proiectului. Potrivit agendaconstrucțiilor.ro, șapte oferte au fost deja depuse. Termenul limită este 21 octombrie.

”Durata de implementare a proiectului este prevazută la 66 de luni, din care 6 luni pentru proiectare, 24 pentru execuție și 36 de luni perioada de garanție”, notează sursa menționată anterior.

Stadionul ar putea fi gata la începutul anului 2028. Atunci, la Slatina, s-ar putea juca meciuri pe un stadion de cinci stele.

”Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina. Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere) și spații de recuperare pentru sportivi.

De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare”, transmitea CSM Slatina în luna iunie.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: