Cojocaru a dat cărțile pe față după faliment: „Tot ce mișca la club ni se transmitea că domnul Sarcină decide!”

ACS Viitorul Târgu Jiu va fi de domeniul istoriei în fotbalul românesc, și va rămâne cunoscută ca echipa care a purtat patru nume în scurta sa existență. Echipa care a fost susținută de Nicolae Sarcină nu se va prezenta la meciul care trebuia să fie programat sâmbătă, pe care trebuia să-l organizeze în etapa 10 contra Unirea Ungheni, fiindcă în această săptămână i s-a declarat falimentul.

După ce s-a pronunțat falimentul celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu, echipă care juca pe terenul de la Severin, antrenorul timișorean Călin Cojocaru a vorbit despre problemele de la club, pe care anterior le-a ascuns sau nu le-a expus public. 

Totul părea roz la ACS Viitorul dacă era întrebat Călin Cojocaru înainte de apariția problemelor din ultima lună. Acum Cojocaru a dat cărțile pe față și a dezvăluit multe dintre problemele acestui club pe care nimeni nu le rezolva pentru că doar „Șeful trebuie să ia o decizie!”.  Tot ce mișca la club era decis doar de Nicolae Sarcină, a spus antrenorul care a pus umărul la intrarea a două echipe în faliment. 

„Cu domnul Sarcină cred că m-am întâlnit de vrei cinci-șase ori, când m-a chemat la dânsul. În rest, nu aveam o comunicare fluentă, pentru că eu sunt pe principiul să fac treabă, să muncesc, nu îmi place să stau pe la birouri. Comunicarea dintre noi și conducere era în sensul că eu mergeam și relatam problemele domnului Călin Vladimirescu și doamnei Lucia, iar dânșii mereu ne spuneau că șeful trebuie să ia decizie, șeful, șeful. 

Deci, fără domnul Sarcină nu se putea face nimic. Asta era comunicarea. Iar comunicarea conducerii cu jucătorii nu a existat. Când era o situație insuportabilă, atunci îi chemam pe conducători să vină să stea de vorbă cu jucătorii, dar… atât. Nu existau momente dese de tensiune, dar în momentul în care îi chemam și veneau, jucătorii primeau același răspuns ca și mine, adică: «Șeful trebuie să ia o decizie!» Tot ce mișca la club ni se transmitea că domnul Sarcină decide. Cel puțin în ultima perioadă, domnul Sarcină a fost invizibil. N-am înțeles ce se nu a venit să se intereseze de ce nu merg lucrurile, dacă bagi bani în ceva și îți pasă. Anul acesta competițional nu a venit deloc la echipă, nici să ne certe, nici să ne încurajeze. În rest, când mergea echipa bine și erau lucrurile cât de cât stabile, venea, mai avea câte un discurs. Nu am simțit că nu-și mai dorește echipa, pentru că aș fi fost idiot să mai stau!”, a spus Cojocaru într-un interviu pentru liga2.ro în care a vorbit mai mut decât în toate conferințele de presă de la ACS Viitorul Târgu Jiu.

Deși se plânge acum de lipsa de comunicare a conducerii clubului cu el sau cu jucătorii, Cojocaru nu a comunicat la timpul potrivit problemele de la club deși presa a insistat să îl întrebe despre acestea. La momentul respectiv s-a mulțumit să fie discret și să nu expună problemele reale cu care se confrunta echipa.

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: