Facturi de trei ori mai mari la curent și gaze. Primar: Luăm bani de la investiții!

Primăria Târgu-Cărbunești rămâne, în curând, fără contracte cu furnizori de gaze și energie electrică. A scos la licitație această achiziție, dar când prețurile au explodat, a reușit să prelungească vechiul contract pe o perioadă de trei luni. Acum va relua licitația. Edilul estimează că va plăti de trei ori mai mult pe utilități față de anul trecut.

La ultima licitație, primăria nu a reușit să găsească furnizori nici pentru curent, nici pentru gaze.

Primarul Dănuț Birău a explicat de ce: „Am avut contracte la prețuri foarte bune. Odată cu această explozie a prețurilor, nici noi nu am găsit furnizori care să ne ofere prețurile cu care ieșiserăm la licitație. A trebuit să apelăm la o prelungire a contractului inițial cu act adițional până la 31 martie în speranța că vor avea loc diferite schimbări în bine. Ori prețurile să scadă ori autoritățile să intervină ca prețurile să fie mai suportabile pentru noi”.

Așa că licitația va fi reluată, în această lună. Deja, autoritățile au făcut calcule. Estimează că, în acest an, vor cheltui de trei ori mai mult pentru curent și gaze.

„Vom scoate iarăși la licitație furnizarea serviciilor de energie electrică și gaze naturale, spre sfârșitul acestei luni în speranța că vom găsi prețuri mai bune decât avem acum. Este o diferență de estimat față de anul trecut de 1,2 milioane de lei față de plata făcută anul trecut. 6 miliarde de lei vechi am plătit anul trecut, acum am prevăzut 18 miliarde de lei vechi. Am putea să investim în altceva banii aceștia. Îi luăm de la alte capitole”, a mai spus Dănuț Birău, în cadrul unei emisiuni la 1 Plus TV.

Doar pentru iluminatul public și cel festiv, anul trecut, Primăria Târgu-Cărbunești a cheltuit 200 de mii de lei. În 2022, a estimat o cheltuială de 740 de mii de lei.

Vizualizări: 4,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: