DSP Gorj anunță controale în cofetării și patiserii

Inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică vor intensifica acțiunile de supraveghere și îndrumare în unitățile alimentare, în special în laboratoarele de cofetărie și patiserie. Potrivit directorului din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Daniela Milcu, aceste controale vor viza atât sănătatea lucrătorilor, cât și respectarea normelor de igienă, cu scopul de a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare (TIA).
Autoritățile sanitare vor verifica în mod special utilizarea corectă a produselor dezinfectante, cunoscute sub denumirea de biocide, și vor evalua instruirea personalului cu privire la practicile fundamentale de igienă alimentară. De asemenea, va fi verificată certificarea instruirii profesionale a angajaților din domeniul alimentar, pentru a asigura o manipulare corespunzătoare a produselor alimentare specifice perioadei pascale.
În plus, inspectorii sanitari vor fi pregătiți să intervină rapid în caz de apariție a unor focare TIA, mai ales în condițiile în care controlul în mediul familial poate fi mai dificil din cauza diversității produselor alimentare achiziționate.
În caz de semne de toxiinfecție alimentară, locuitorii sunt încurajați să se prezinte la spital pentru evaluare și tratament. De asemenea, echipele de inspectori sanitari vor asigura un serviciu de permanență la domiciliu, în scopul de a interveni rapid și eficient în astfel de situații.
Vizualizări: 1,005
Distribuie Trimite pe WhatsApp