Primar: Înainte opreau alții curentul, acum îl oprim noi

Facturile tot mai mari la energia electrică sunt o povară pentru mulți primari din România. De exemplu, edilul din localitatea gorjeană Scoarța a decis ca, pe timpul nopții, iluminatul public să fie oprit, tocmai pentru a mai reduce din cheltuială.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că în aceeași perioadă a anului trecut plătea la factură circa 120.000 de lei, iar acum costul se ridică la peste 240.000 de lei. Astfel, în intervalul orar 00:00-04:00, oamenii nu vor mai alea curent electric la poartă. Edilul a mai spus faptul că mai exista varianta de a majora tariful, însă nu a vrut să pună o povară pe umerii localnicilor, mai ales că veniturile sunt mici.

”Am luat decizia împreună cu consilierii locali să întrerupem iluminatul public preț de câteva ore pe noapte. Factura la electricitate a venit destul de mare șu nu avem cum să suportăm costurile. S-ar putea reduce cu circa 30%, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut. Știu că nu este plăcut pentru cetățeni, dar nu avem ce face. Trebuie să facem front comun pentru a putea depăși această perioadă grea. Am zis să nu le mai pun oamenilor povara de a mai plăti în plus, așa că am decis să oprim iluminatul public în intervalul orar 00:00-04:00 dimineața, dar nu de acum. De exemplu, anul trecut pe vremea aceasta plăteam circa 120.000 de lei, iar acum avem aproape dublu. Înainte opreau alții curentul, acum îl oprim noi”, a spus Ion Stamatoiu.

Oamenii nu prea văd cu ochi buni această decizie, însă părerile sunt împărțite. ”Nu prea este bine să se oprească iluminatul public. Sunt oameni care mai vin de la serviciu, iar vizibilitatea este scăzută noaptea(...) Nu cred că este cea mai bună decizie. Mai ieșim și noi pe afară noaptea, nu se vede nimic. Îți intra cineva în curte, habar nu ai cine e(...) Până la urmă cred că este o decizie bună pentru a scăpa de facturile uriașe. Până la urmă ce să facem, trebuie cumva să suportăm și noi. Cred că domnul primar o să găsească cea mai bună soluție”, au spus câțiva cetățeni.

Nu doar la Scoarța s-a luat această decizie, ci ș edilul din Turburea vrea să facă la fel. Situația nu este prezentă doar în Gorj. La Botoșani, dar și într-o localitate din Caraș Severin, primarii au decis oprirea iluminatului public pe timp de noapte.

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: