Are puține obiective turistice, dar vrea să transforme comuna în stațiune

Primarul din Stejari - Gorj vrea să transforme comuna pe care o conduce în stațiune turistică de interes local. Chiar dacă obiectivele turistice pot fi numărate pe degete, primarul este încrezător că va avea succes demersul său și că așa chiar și localnicii vor putea atrage mai ușor fonduri europene să deschidă mici afaceri acasă la ei. “Am văzut jumătate din lumea asta și putem să aducem și noi povești la viață, în Stejari”, a spus primarul Robert Păiuși.

Cum va putea Păiuși să clasifice localitatea sa într-una turistică? “Pentru că sunt deștept! Nu aș putea să dau răspunsul ăsta... Avem patru puncte turistice în care putem creiona acest certificat de comună turistică. Doar comunele turistice pot accesa fonduri europene pentru pensiuni. Majoritatea și-au accesat fonduri pentru pensiuni, apoi au devenit propriile lor locuințe. Am căutat oportunitatea ca să gestionăm și această problemă în beneficiul cetățeanului. E mai ușor să accesezi fonduri europene pentru agropensiuni, pensiuni, când ești într-o comună turistică”, a spus primarul din Stejari, Robert Păiuși.

Obiectivele turistice din zonă sunt puține, dar, spune cu tărie primarul, ar putea atrage vizitatori în comună. Biserica monument istoric este unul dintre ele. Are nevoie de restaurare mai întâi.

„Avem biserica monument istoric Sfinții Constantin și Elena, avem fântâna din piatră monument istoric. O să ne legăm și de punctele strategico militare din Primul Război Mondial, cei patru stejari seculari, care au peste 800 de ani, și luciul de baltă de opt hectare, căruia i-am făcut intabularea. În memoriul justificativ pe care l-am redactat, mai venim cu o poveste. Dacă grecii au putut să aducă la ei milioane de turiși la niște ruine, putem să aducem și noi. Nu sunt un om plimbat, dar zic că am văzut jumătate din lumea asta și putem să aducem și noi povești la viață”, a mai declarat primarul, la Accent TV.

Peștișani, Polovragi ori Baia de Fier au fost declarate, în ultimii ani, stațiuni turistice de interes local.

Vizualizări: 2,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: