ITM Gorj a dat amenzi de peste 400 de mii de lei într-o lună. Ce nereguli a găsit!

Inspectorii de muncă au făcut peste 150 de controale, luna trecută, în județul Gorj. Au găsit și nereguli așa că au dat amenzi în valoare de peste 400 de mii de lei. Șase persoane au fost prinse muncind la "negru". Și în acest caz, au fost aplicate sancțiuni. 

"Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii ianuarie 2022 un număr de 154 controale, din care 122 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 32 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. 

În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 461.500 lei, din care 56.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 405.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și au dispus 468 măsuri de intrare în legalitate.

Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat în perioada menționată, 6 persoane prestând muncă nedeclarată, respectiv neavând încheiate în prelabil contracte individuale de muncă, fiind aplicate amenzi în valoare 120.000 lei", se arată într-un comunicat de presă emis de ITM. 

De asemenea, în ianuarie, circa 50 de petiții au ajuns pe masa inspectorilor de muncă.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniile de competență”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: