Tot mai mulți primari anunță întreruperea iluminatului public

Facturile tot mai mari la energia electrică îi fac pe primarii din Gorj să încerce să facă economii. După ce primarul din Scoarța a anunțat că o să oprească iluminatul public pe timpul nopții timp de 4 ore, acum și primarul din Turburea aplică aceeași strategie.

Criza facturilor a băgat în sperieți și autoritățile locale, care se văd nevoite să reducă programul de iluminat public, ca urmare a creşterii considerabile a utilităților la electricitate. Este și cazul Primăriei Turburea, unde primarul a adoptat măsura sistării iluminatului stradal între orele 23:00 şi 4:00, după ce facturile la curent s-au triplat.

”M-am gândit și eu să apelez la o asemenea metodă, dar nu pentru toată perioada nopții. Am zis să la de la 23:00 și până la 4:00 dimineața, apoi le aprindem până la 06:00. Este foarte greu, să știți. Nici până acum nu au venit sumele de la învățământ și nu am aprobat nici bugetul. Este din ce în ce mai greu”, a spus Ion Bârcă.

Primarul municipiul Motru se plânge și el de facturile tot mai ridicate la electricitate, însă a precizat că nu va lăsa municipiul în beznă, ci va reduce iluminatul public doar în anumite zone.

”Vom găsi metode de reducere a iluminatului public, acolo unde iluminatul este mult mai bun decât în alte părți. Nu-l vom opri și nu vom lăsa municipiul în beznă totală. Guvernanții ar trebui să nu lase totul în spinarea primarilor și să ne ajute și ei cu bani. Nu avem alte surse de finanțare pentru a suporta aceste costuri cu utilitățile. Ne-a venit o factură pentru luna decembrie mult mai mare, cu o creștere de 30%, față de aceeași lună a anului trecut. Este o problemă generală, nu doar la noi”, a spus Cosmin Morega.

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: